News
Oplossingen om storend lawaai in de industrie aan pakken met gepaste geluidsdempers.

Thursday April 21 2022

Geluidsoverlast van bouwwerken of luide machines liggen aan de basis van gehoorschade bij medewerkers in de industriesector. Het is dan ook geen verrassing dat gehoorschade in de top drie van beroepsziekten staat. Lange blootstelling aan hoge geluidsniveaus heeft voor werknemers langdurige gevolgen zoals doofheid, verminderd horen en oorsuizen. Daarnaast kampen ze met concentratieproblemen, vermoeidheid, duizeligheid, hoge stresslevels, enzovoort.

Om optimaal zorg te dragen voor werknemers, voorzie je dus best een aangenaam geluidsklimaat met behulp van geluiddempende oplossingen. Naast de juiste professionele gehoorbescherming neemt een bedrijf ook best maatregelen bij de bron. Wij sommen de beste oplossingen op voor een directe aanpak van het industrie lawaai.

1. Geluidsomkasting voor o.a. motoren, generatoren, …

Om geluidsoverlast van industriële machines te onderdrukken, installeer je best een geluidsisolerende omkasting. Deze reduceren het ongewenst geluid tot aanvaardbare waarden. Een omkasting is opgebouwd uit afzonderlijke geluidswerende panelen die met elkaar verbonden worden door een schroefverbinding of snel-sluiting. Er zijn meerdere types en uitvoeringen mogelijk. De keuze is afhankelijk van het gebruikersdoel. Een groot voordeel van de omkasting is de snelheid van installatie. Het is eenvoudig te installeren en verstoort de normale werkprocessen minimaal.

De omkastingen van DOX Noise Control vormen een snelle, maar kwaliteitsvolle manier om geluidsoverlast bij de bron aan te pakken. Beperk snel de geluidsimpact op jouw medewerkers aanzienlijk door het opvangen van installatielawaai.

2. Geluidswerende schermen voor allerlei industriële binnen- of buitentoepassingen

Het omleiden van de geluidsgolven door middel van een geluidsscherm zorgt ervoor dat de afstand tot de bron groter wordt. Hierdoor zwakt het geluid af. Het brongeluid blijft hetzelfde, maar het geluid komt niet langer rechtstreeks bij de ontvanger aan. Door het plaatsen van een geluidswerend scherm wordt het geluid anders ontvangen.
Een geluidsscherm heeft naast zijn geluidsreductie ook een afschermde werking. Indien een scherm hoog genoeg is en het geen transparant scherm betreft, maakt het scherm het onmogelijk om de geluidsbron te zien. Het afschermen creëert een positieve invloed op de psychologische ervaring van geluidsoverlast.

De industriële geluidswerende schermen van DOX Noise Control zijn op maat verkrijgbaar. Met hun geluidsisolerende en geluidsabsorberende karakter zijn ze uitermate geschikt en breed toepasbaar in elke industriële omgeving. Denk daarbij niet alleen aan de akoestische isolatie van machines, koelgroepen en ventilatoren, maar ook aan oplossingen langs drukke wegen, laad- en loszones, parkings of zelfs rond vliegvelden.

3: Geluidsdempers

Geluidsdempers worden voornamelijk gebruikt om het luchtgeluid te verminderen dat ontstaat via bv. Leidingwerk-systemen, gebouw openingen, geluidbehuizingen en ventilatoren. Er zijn diverse soorten geluidsdempers die uitermate geschikt zijn voor elke toepassing om ruis te onderdrukken.

De geluidsgarantie verschilt van de specifieke situatie. Dankzij geavanceerde rekenprogramma’s selecteren we bij DOX Noise Control telkens de meest optimale geluidsdemper in elke situatie. Van standaard coulissendempers voor de bouw, tot grote afblaasdempers voor complexe processen in de industrie.

Ontdek hier meer over onze industriële geluidsdempers.

Pak het probleem aan bij de oorzaak met geluidsisolerende oplossingen

Uit meer dan 40 jaar ervaring weten wij dat geluidsisolatie in de technische en industriële akoestiek een uiterst gecompliceerd en delicaat onderwerp is. Machines, installaties of apparaten zijn specifiek afgestemd op nodige vereisten en/of processen. Elke situatie is uniek en bij DOX Noise Control behandelen we deze ook zo. Creëer harmonie in de urbaniserende industrie en verzeker een gezonde werk- en woonomgeving voor medewerkers en omwonenden.

Neem contact op voor de gepaste akoestische oplossing in jouw bedrijf!

News

Subscribe to the newsletter

Keep up to date with all DOX novelties

;